Известие

Collapse
No announcement yet.

Схема на бушоните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Схема на бушоните

Здравейте,търся схема на бушоните,става дума за вече позната Ви моя Алфа 166 2.4 JTD,140 k.c. '99 г.Свети ми лампата на възглавниците,прерових целия форум и май вече искам просто да дръпна бушона,че ме дразни много,макар че не ми се иска по тоя тъп начин ама..........дайте съвет,моя майстор каза,че има вероятност да се отвори в движение,колеги казват че няма страшно,прочетох 1 000 000 неща за кабели,зелени релета,датчици,бушони,от Плевен съм,опитайте да дадете разрешение или съвет на проблема,какво ли не научих вече от златното форумче,какво ли вече не си оправих сам,какво ли вече не смених,какво ли още ме чака,помогнете и сега!
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Колега, тази болка се лекува с изчистване на грешки.Отиваш на диагностика и проблема се решава.Трябва обаче да отбележа че на мен на едното място не можаха да ми я изчистят, та трябваше да ходя на друго където грешката беше изтрита успешно.А,и един съвет ако позволиш,по малко пипай по колата,сменяй маслото редовно и ползвай качествени горива.
    Last edited by balev64; d.m.y г., 19:42.

Comment

Благодаря за съветите колега,но 99% от диагнозите или не ги чистят или е за кратко,един свестен не намерих,добре че,поне за другите неща майстора ми е супер и заедно оправяме всичко,и същевременно ми е учител,така да се каже,каквото ми е показал вече и сам мога да го направя(дано не се налага де),колкото до смяната на консумативите-карам само с оригинални и качествени,не пестя пари от тези неща,някой познати даже казват, че се престаравам,а за пипането по колата ще нахвърлям малко инфо-биалетки,шарнири,тампони,накрайници,жила на ръчната,маркучи на спирачките,термостат,картер,ЕГР(запушване),капачка на резервоар,тампони на гърне,всички филтри,ремъци,масло на двигател и скоростна кутия,добавки за скоростна кутия,двигател и гориво(lucas),кожи на ръчна спирачка и скоростен лост,входящи и изходящи маркучи на турбото,само селениа турбо дизел и антифриз парафлу,чисто нови TORRA 16 цола,симерина на вътрешна полуоска,5 броя DENSO,нов акумолатор и нови клеми,всички филтри,......знам,че някой от нещата са очаквани консумативи,но всичко това за 1 година,а какво ми предстои.....само една маслена помпа(тракаща верига),само рециклиране на фарове и 1-2 дюзи,боядисване,един неработещ апарат за ел.стъкло-задна врата,май зелено реле защото при даване на ляв мигач,не свети нищо по таблото и на всичкото отгоре лостчето не се връща при обратно завъртане на волана, а при даване на десен свети копчето за авариините,като пусна късите не ми свети лампата за късите,лампата за отворен багажник започна да свети постоянно,лампата на дисплея за изминатите км съще не ще да живне,капака на багажника се затваря с по силно от нормалното хлопване,едната крушка на заден номер,махане на катализатор,смяна на единия страничен мигач,че моя е малко жулнат и е грозно,ново стъкло(пластмаса) на единия халоген(моя е леко напукан).........та само с редовна смяна на маслото и качествено гориво май няма да мина....)))),само да кажа,че като взех колата(внесена от италия,за съжаление),сменяме предни биалетки,едната оригинална,а другата,моля ви се,САМО на половина по къса от оригиналната,нямах къси светлини и представете си-крушките завити на криво,на майната си,кой знае какви уроди негодни са карали горката красавица............но ще я направя човек,обещавам,та за това пак ще пиша скоро ако не успея да се справя сам и ще съм Ви благодарен ако удряте по едно рамо когато можете.

Comment

Оказа се грешка,изчистихме я,ще видим до кога.

Comment

Working...
        X